Shopping cart    |      
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Testlog crashes on start up

  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1

    Default Testlog crashes on start up

    Hello, I just downloaded and installed Testlog to evaluate for my team, but when I try to start it, I get the splash screen, a blank window, and then the program crashes and Windows wants to send an error log to Microsoft. Any idea of what might be wrong?

    Testlog v3.0 Build 1006
    Windows XP

    Thank you,

    Karl

  2. #2
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    214

    Default

    In order for us to diagnose the problem could you please provide us with more information by running TestLog with the command line parameter /debug. This will create a file in the TestLog install directory called “TestlogDebug.txt”. Once you have this file could you email it to us as per the instructions on the Support Page.
    Last edited by Michael (Passmark); 04-27-2007 at 12:34 AM.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    13

    Default same issue crash on booting

    i get the same issue. On initiation at start up - it errors and usual ms send error message. This happens on all occasions. The only work around is to reboot -- and this isn't a realistic workaround.

    Here is my debug,please see below

    ------------------------------------------------------------------------------
    Windows XP Professional 5.1.2600.2.0
    09-11-2007 10:14:43 Startup => AA
    09-11-2007 10:14:43 Startup => AB
    09-11-2007 10:14:43 Startup => AC
    09-11-2007 10:14:43 Startup => B1
    09-11-2007 10:14:43 Startup => B2
    09-11-2007 10:14:43 Startup => B3
    09-11-2007 10:14:43 Startup => B4
    09-11-2007 10:14:43 Startup => B6

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Belfast (Northern Ireland)
    Posts
    16

    Unhappy

    We has this issue with two of our users.

    We did a windows system restore to the last know restore point where we knew test log worked. This fixed the issue, but it was alot of hassle. I have no idea what changed on the system to make testlog crash like this. On the theories where that maybe a microsoft update could have caused it.

    Hope we dont see this again

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    13

    Default thanks for the fast reply

    We have two instants in the office today. What we did sounds the same. An MS restore and it worked. I see that MS had released xml patches so maybe this could have been a cause.

    It did look like someting was not getting released and hence on restart crashing was occuring

    Anyway, the prompt repky is very much appereciated
    Thanks

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    995

    Default

    Although you're using XP instead of Vista there is always the possibility it could be the DEP setting causing problems with the security software protecting TestLog, if DEP is on you can try turning it off for TestLog as described in this thread, http://www.passmark.com/forum/showthread.php?t=819.

    The debug log indicates that it's about to load the start-up selection dialog (the load/broswe/create one) so we're adding some more debugging around that area.

    With the next version of TestLog we're also setting it up so if there is a crash that displays the crash dialog with the "Send to Microsoft" button we will be able to retrieve the report from Microsoft and analyse it.

    If it happens again can you please let us know and we'll send you a newer debug version to test.
    Last edited by Tim (PassMark); 09-11-2007 at 11:41 PM.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    13

    Default Again

    Hi
    It is happening again. Could you send the debug and i will return the output.
    The help is greatly appreciated

    Cheers

  8. #8
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    995

    Default

    There is a debug build available from http://www.passmark.com/ftp/testlog_3.0.1013a.exe that has some extra debugging output in it. Please run it with the command line parameter /debug and send use a copy of the log.

    Also be aware this is very much a debug build, due to some of the Vista compatibility changes being made the config file save function is currently disabled in this build so any config changes made will not be saved between sessions.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    13

    Default

    Thanks for the debug

    I am using LOGMEIN (www.logmein.com) remote client.

    And the debug output is

    --------
    TestLog V3.0 1013
    Windows XP Professional 5.1.2600.2.0
    09-14-2007 09:34:01 Startup => AA
    09-14-2007 09:34:01 Startup => AB
    09-14-2007 09:34:01 Startup => AC
    09-14-2007 09:34:01 Startup => B1
    09-14-2007 09:34:01 Startup => B2
    09-14-2007 09:34:01 Startup => B3
    09-14-2007 09:34:01 Startup => B4
    09-14-2007 09:34:01 Startup => B6
    09-14-2007 09:34:01 Startup => loop
    09-14-2007 09:34:01 Startup => show dialog
    09-14-2007 09:34:01 Startup => StartupDlgProc Init
    09-14-2007 09:34:01 Startup => StartupDlgProc Init done

    When I am on the local machine I get the following message (as a dialog box) "Could not find or create a configuration file. Default configuration values will be used. H:\Program Files\Testlog\Testlog.cfg

    Hope this helps

  10. #10
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    995

    Default

    Could you please try this version, http://www.passmark.com/ftp/testlog_3.0.1013b.exe, and post the debug log if it still crashes.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •